Categorieën
Pagina's
Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij jou thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!
Direct contact?
+31(0)73-260 04 44

Over Destijdsch - Bijzondere vloeren & historische bouwmaterialen

Een bedrijf met historie...

Ons bedrijf bestaat reeds sinds 1978 en is ooit uit liefhebberij voor oude bouwmaterialen ontstaan. Fons van de Wal senior zei halverwege jaren 70 de aannemerij gedag en legde zich langzaamaan toe op het recupereren van oude bouwmaterialen uit monumentale sloopwerken. Wat in die tijd nog een onbekende branche was, is nu een bedrijfstak die niet meer weg te denken is uit de hedendaagse bouwsector.

Na het overlijden van Fons van de Wal senior heeft Fons junior het bedrijf voortgezet op dezelfde voet als zijn vader. Om een groter gebied te kunnen bedienen en meer mensen te kunnen bereiken, is er voor gekozen om vanaf 2012 vanuit ‘s-Hertogenbosch (Empel) onze oude bouwmaterialen ten toon te stellen. Aan De Diepteweg 22, 's-Hertogenbosch in Noord-Brabant is een prachtig pand uit de grond gerezen met daarin een keur aan oude en historische bouwmaterialen en mogelijkheden. Van oude paneeldeuren, tot handgevormde metselstenen en van oud hout met een verleden, tot bijzondere vloeren van natuursteen en gebruikte houten vloeren. Naast de antieke bouwmaterialen heeft Fons langzaamaan zijn assortiment uitgebreid met duurzame, stijlvolle meubelen zoals barkrukken, stoelen, kasten, dressoirs, natuurstenen wasbakken en nog veel meer. Ook maken we custom-made, op maat gemaakte meubelen zoals tafels, bijzettafels, badmeubels en veel meer.

Het meeste van onze oude bouwmaterialen komt uit sloopwerken van vóór 1920. De oude bouwmaterialen uit die tijd hebben veel karakter: handvorm bakstenen (zoals bijvoorbeeld ijsselsteentjes, waalformaten of kloostermoppen) uit monumentale panden zoals kerken of kazernes. Een bekend voorbeeld is het ingestorte pand waar Pearl in gevestigd zat op de markt in Den Bosch. Dagelijks zijn we op afbraken van oude gebouwen te vinden om de mooiste historische bouwmaterialen te vergaren.

Naam:
E-mail adres: