Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij u thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!

Natuurstenen vloer leggen

Onderhoud & verzorging

Natuursteen is net zoals hout een natuurproduct, daarom verdient het net een beetje extra aandacht. Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen:

Is het moeilijk om een natuurstenen vloer te leggen?

Doorgaans is het leggen van een natuurstenen vloer wel een klusje. De tegels zijn soms groot en zwaar en het moet gelegd worden in cement. Zelf leggen kan natuurlijk wel – maar laat je goed informeren door een deskundigen.

Hoe moet ik de vloer onderhouden?

Het onderhoud van een natuurstenen vloer is belangrijk om de kwaliteit te bewaren. Iedere steensoort is echter uniek en vereist dus een eigen verzorging. Je hebt twee manieren om de vloer te onderhouden: impregneren of reinigen.

Wanneer je een natuursteen vloer impregneert is het natuursteen beschermt tegen bijvoorbeeld vet, wijn, water & stof vlekken. Impregneren is niet altijd nodig, vaak is het regelmatig reinigen van een vloer genoeg.

Mors je bijvoorbeeld een glas wijn op de vloer, ruim dit dan direct op met zuurvrije zeep. Bijvoorbeeld edel zeep of baby shampoo. In sommige gevallen blijft er een vlek achter, deze kan ook na een aantal dagen weer wegtrekken. Verdwijnt de vlek niet, herhaal dan het reinigingsproces net zolang tot de vlek niet meer zichtbaar is.

Krijg je veel krassen?

Doordat een natuurstenen vloer een zachtere steensoort is, is het wat gevoeliger voor krassen. Deze  verdwijnen ook weer door de vloer eens in de zoveel tijd te reinigen met een zuurvrije zeep.

Pas wel op dat er geen zand naar binnen wordt gelopen. Zand zorgt ervoor dat uw vloer sneller slijt. Stofzuig regelmatig of veeg het op met een zachte bezem. Door uw vloer te reinigen kunt u beschadigingen verhelpen. Het mooie van een natuurstenen vloer is dat het zichzelf ook vaak weet te hersteld.

Moet ik mijn vloer impregneren?

Hoe vaak je een natuursteen vloer moet impregneren is afhankelijk van de omstandigheden, maar hoeft zeker niet altijd. Door regelmatig te dweilen met zuurvrije zeep raakt de vloer verzadigd en is de vloer voldoende beschermt. Als u een natuurstenen vloer in de badkamer heeft is het aan te raden na het douchen de vloer droog te maken.

Als u toch besluit te impregneren omdat uw vloer buiten ligt of in een natte ruimte zoals een badkamer, dan kan u uw vloer eens in het jaar impregneren. Ligt hij binnen in bijvoorbeeld een woonkamer dan zou eens in de vijf jaar of helemaal niet impregneren goed zijn.

Als u besluit om te Impregneren houd er dan rekening mee dat het best wel een klus die wat aandacht verdiend: verdiep jezelf goed in het impregneren, zodat er geen strepen ontstaan.

Geschikt voor vloerverwarming?

Een natuursteen vloer is erg geschikt voor vloerverwarming. Het is een goede geleider van warmte en daarnaast houd het dat ook goed aan vast.

Natuurstenen vloer leggen
Naam:
E-mail adres: