Categorieën
Pagina's
Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij u thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!
Direct contact?
+31(0)73-260 04 44
001 Oude Metselstenen: Gele IJsselsteentjes

001 Oude Metselstenen: Gele IJsselsteentjes


Model: Gele handvorm ijsselsteentjes
Afmetingen: 8.00 x 16.00 x 4.00 (B x L x H)
Voorraad: 0


Dit product is momenteel niet op voorraad of niet te bestellen via onze webshop. Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Productinformatie

IJsselsteentjes – handvorm metselstenen

Oude bouwmaterialen koopt u bij Destijdsch

Wilt u dakpannen en/of metselstenen komen halen? In verband met de uitbreiding van onze showroom staan deze op een andere locatie. Maak van te voren een afspraak met ons dan kunnen we ze klaar zetten of ze samen met u gaan bekijken.

IJsselstenen zijn kleine gele bakstenen die gefabriceerd zijn aan de Hollandse IJssel, vroeger werden de bakstenen altijd vernoemd naar waar ze vandaan kwamen. De klei kwam uit de uiterwaarden in de buurt van de fabriek. De kleisoort en het bakken van de stenen geven deze bakstenen hun karakteristieke gele kleur. Daarnaast behoren de IJsselsteentjes tot de kleinste van alle bakstenen en kunnen van maat verschillen omdat deze met de hand zijn gevormd. Naast huizen werden ook kerken, kastelen en kloosters gebouwd van deze IJsselstenen. Vroeger waren metselstenen kostbaar, als een boer uiteindelijk erin slaagde om zijn lemen muren te vervangen door bakstenen muren werd hij ook wel 'steenrijk' genoemd.


Naam:
E-mail adres: