Categorieën
Pagina's
Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij jou thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!
Direct contact?
+31(0)73-260 04 44

Vloeren van oud dakbeschot

Een massief houten vloer

Unieke vloeren van oud dakbeschot

Voor een karakteristieke uitstraling

Hout is een duurzaam product en gaat onder de juiste omstandigheden eeuwen mee. Bij Destijdsch hebben we altijd een grote, wisselende voorraad oud dakbeschot geschikt voor verschillende toepassingen. Zo zijn deze grenen planken geschikt voor bouw en restauratie of om te verwerken in de interieurbouw of meubelmakerij. Daarnaast is het oude dakbeschot ook geschikt voor vloer- en/of wandbekleding. Ons dakbeschot komt uit Nederland en komt uit oude, soms monumentale panden. Onlangs haalden we een partij bijvoorbeeld uit de oude Lips fabriek in Drunen. Maar partijen komen ook uit oude scholen, postkantoren of oude appartementencomplexen.

Het meeste dakbeschot is grenen hout. Grenen is een zachte houtsoort. U heeft daarom ook meer gebruikssporen, maar dat geeft tevens uw vloer een unieke uitstraling. Met een vloer van dakbeschot kunt u alle kanten op. U kunt kiezen welke zijde u gebruikt. Dus ofwel de zijde onder de dakpannen, of de zichtzijde. De zijde onder de dakpannen hebben doorgaans een vergrijsde kleur, deze hebben meer te verduren gehad. De zichtzijde heeft de typische kleur van grenen. 

Op deze foto is de 'vuile kant' zichtbaar. Deze planken zijn geborsteld zodat de nerf beter zichtbaar is.

Op deze foto is de 'schone kant' zichtbaar. Deze planken zijn enkel licht opgeschuurd.

De vergrijsde zijde kunt u licht opschuren of borstelen, dan krijgt u een karakteristieke vloer. De andere zijde is ook goed te gebruiken, ook deze kunt u ook opschuren of borstelen. Een likje verf kan ook een prachtig resultaat opleveren.

U kunt er voor kiezen om uw vloer te behandelen met een olie. Goed om te weten is dat een massief houten vloer niet geschikt is voor vloerverwarming. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom dan langs bij ons in de showroom, we adviseren u graag!


Vloeren van oud dakbeschot
Naam:
E-mail adres: