Categorieën
Pagina's
Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij jou thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!
Direct contact?
+31(0)73-260 04 44

Duurzaam verbouwen

Ecologisch verbouwen – duurzaam wonen

Bij Destijdsch verkopen we prachtige oude & historische bouwmaterialen met een puur karakter die ook nog eens bijdragen aan duurzaam wonen. Een huis bestaande uit duurzame bouwmaterialen ademt een fijne en leefbare sfeer. Onze duurzame bouwmaterialen zijn ecologisch verantwoord doordat ze hun tweede, lange leven in kunnen gaan.

Ons assortiment aan duurzame bouwmaterialen

Oud dakbeschot & oude vloerdelen

Het oude dakbeschot is uitstekend geschikt voor een prachtige vloer- of wandbekleding. Daarnaast maken we er ook loftdeuren van en is het dakbeschot geschikt voor verschillende constructie werkzaamheden. Ons oude dakbeschot komt overal vandaan, onlangs nog hebben we een oude fabriekshal mee helpen slopen. Daar kwam weer zo'n 200 vierkante meter dakbeschot vandaan. 


Oude metselstenen

Onze metselstenen pikken we op bij de sloop van oude historische en monumentale panden. We hebben verschillende soorten stenen: kloostermoppen, IJsselsteentjes, beerse klinkers en bijvoorbeeld handvorm en vormbak waalformaten. Als we de bakstenen binnen hebben worden ze een voor een met de hand schoon gebikt en gesorteerd. Het hergebruiken van de stenen is mogelijk omdat de stenen allemaal van vóór 1930 komen, toen werd er nog met kalk gemetseld. Dit is er met de hand af te bikken. Nu er met cement gemetseld wordt is het onmogelijk om de stenen nog schoon te maken, en is hergebruik dus helaas niet mogelijk.


Oude dakpannen

Ook onze oude dakpannen komen van oude panden uit heel Nederland. Bij de sloop halen we ze zorgvuldig van de daken en eenmaal bij ons worden ze gesorteerd. Naast het feit dat ze nog een leven lang mee kunnen gaan, is de look van deze dakpannen karakteristiek door hun geschiedenis. Het gebruiken van oude dakpannen is duurzaam en voordelig!

Oude eiken planken

We hebben altijd prachtige oude eiken planken in ons assortiment. We hebben onder andere oude spoorbielsplanken, maar ook oude wagonplanken uit Frankrijk. Het mooie van oude eiken planken is dat het een verhaal met zich mee draagt. Duurzaam verbouwen
Naam:
E-mail adres: