Categorieën
Pagina's
Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij jou thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!
Direct contact?
+31(0)73-260 04 44

Belgisch hardsteen

Een hoogwaardige vloer

Belgisch hardsteen

Karakteristiek, duurzaam & tijdloos

Een natuurstenen vloer is tijdloos en een genot om te zien. Daarnaast is het een duurzame en kwalitatieve vloer die makkelijk is in onderhoud. De natuurlijke look zorgt ervoor dat je eindeloos kan combineren in je interieur. Wat is natuursteen nu precies en wat zorgt voor zijn unieke uitstraling?

Natuursteen is een gesteente dat zicht vormt uit magma wat is gestold. Het is een kalksteen die ontstaat uit samengegroeide en versteende resten van dieren en planten. Belgisch hardsteen wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van crinoïden, diertjes met een kalkskelet, die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde. Dit in een tijdsbestek van miljoenen jaren vormt zich een blauwe hardsteenlaag.


Hardsteen wordt zowel in Europa als in Azië gewonnen. Bekende soorten hardsteen zijn: Belgisch hardsteen, Indiaas hardsteen, Chinees hardsteen en Vietnamees hardsteen. Het is een ongekende, populaire soort en wordt naast gebruik in vloeren ook gebruikt voor terrassen, aanrechtbladen, vensterbanken, sierelementen, kerken, monumenten en andere gebouwen.


Natuurstenen tegels bestaan voor honderd procent uit natuurlijk gevormde materialen. Aangezien bodemstructuren nooit exact hetzelfde zijn en ook afhankelijk van waar het is gewonnen - is de samenstelling van het gesteente altijd uniek. Tegels van natuursteen zijn dus niet (altijd) uniform wat betreft samenstelling.   

Meer weten of eens in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom!

Belgisch hardsteen
Naam:
E-mail adres: