Categorieën
Pagina's
Showroom:
Ma t/m Vr 8:00 - 17:00 | Za: 8:00 - 16:00
  • Online shoppen bij Destijdsch!
  • Wij bezorgen bij jou thuis!
  • Veilig betalen met iDEAL of PayPal!
Direct contact?
+31(0)73-260 04 44

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Duurzaam (ver)bouwen, wat kan je doen?

Duurzaamheid is een trend geworden. Veel mensen besluiten steeds meer bewuste keuzes te maken tijdens het (ver)bouwen van een huis. Maar wat is duurzaam bouwen nu precies?

Je huis energie neutraal maken is natuurlijk een bekend gegeven, maar ook de materialen die je gebruikt kunnen ervoor zorgen dat jouw woning een nóg kleinere footprint achterlaat op de aarde. Materialen van goede kwaliteit zorgen er niet alleen voor een fijne gezonde leefomgeving, maar zorgen ook voor gebouwen die slijtvast zijn en lange tijd mee gaan.

Hergebruiken van bouwmaterialen

Veel bouwmaterialen kun je hergebruiken. Inventariseer welke materialen er bij de sloopwerkzaamheden vrij komen. Door hier vooraf over na te denken heb je een goed overzicht van wat je eventueel een tweede leven kan geven. Dat scheelt niet alleen tijd, maar is ook beter voor je portemonnee.

Bouwen met een goed plan

Door van te voren een goed plan te maken bij het (ver)bouwen is het handig om soms ver vooruit te denken. Wat wil ik over een aantal jaar? Wil ik dan misschien groter wonen, of juist kleiner. Door flexibel te bouwen kun je ervoor zorgen dat je makkelijk onderdelen van je woning kan demonteren en dus eventueel uitbreiden.

En dan toch nog... energie

Gelukkig beginnen veel schone vormen van energie steeds toegankelijker te worden. Ook het goed isoleren van je huis zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt voor het verwarmen of verkoelen van je huis.

Slijtvast

Werk met slijtvaste materialen. Hout, natuursteen en staal zijn materialen die lang mee gaan en vaak mooier worden door de jaren heen. Bijvoorbeeld een houten vloer: je kunt hem bewust laten verouderen, zodat de vloer steeds meer karakter krijgt. Of dan later toch weer een fris windje in je huis? Dan schuur je hem op en is de vloer weer als nieuw!

Naam:
E-mail adres: